Over TriaGO!

TriaGO! in het kort:

  • 24 deelnemers (12 ex-kankerpatiënten + 12 buddy’s)
  • 1km zwemmen, 45km fietsen, 10km lopen
  • Begeleidingstraject van 9 maanden
  • Einddoel: deelname aan de Generali Zwintriathlon op 7 september 2016
  • Deelname gebeurt op basis van selectie door het UZA

TriaGO! is een sociaal en wetenschappelijk project waarbij 12 ex-kankerpatiënten zich samen met een buddy klaarstomen voor een kwarttriatlon: 1 km zwemmen, 45 km fietsen en 10 km lopen tijdens de Generali Zwintriathlon op 7 september 2016.

Het project wordt begeleid door het Universitair Ziekenhuis Antwerpen – UZA (Fysische geneeskunde, Oncologie en S.P.O.R.T.S) en AZ Monica, waardoor de ex-kankerpatiënten en hun buddy’s zowel medisch, paramedisch als sportief begeleid worden met individuele trainingsschema’s, gezamenlijke trainingsmomenten en meetmomenten (fysiek, klinisch, emotioneel).

De trainingen zijn gestart in januari 2016, zodat deelnemers zich gedurende 9 maanden kunnen voorbereiden op de kwarttriatlon. De selectie van de lotgenoten gebeurde door het UZA volgens vooropgestelde selectiecriteria op basis van motivatie, medische sportkeuringen en in overleg met de behandelende artsen.

Doel van het project is te onderzoeken hoe het volledige traject, zowel medisch als sportief verloopt, zowel bij de lotgenoot als de buddy. Het is belangrijk dat sporten op een verantwoorde manier gebeurt.

Met dit project willen UZA en AZ Monica in samenwerking met partners zoals Think-Pink onderzoeken hoe ex-kankerpatiënten na een oncologische revalidatie op een goede en gezonde manier kunnen trainen en hoe hun lichaam daar fysiek en emotioneel op reageert. Tegelijk willen we aantonen dat triatlon een sport is die ook voor onze doelgroep toegankelijk is mits goede begeleiding.

Advertenties